Reactie plaatsen

Reacties

Dick Spreeuwers
3 jaar geleden

Bedankt voor de leuke Kerst attentie. Wat een leuk idee.

H.P. Roelfsema
3 jaar geleden

Beste heer / mevrouw,
Kan ik in de dorpskrant een advertentie plaatsen met de vraag voor een stukje grond om te pachten bij een boer voor de bouw van een kleine woning?
mvg / Henk Roelfsema
06/30738507

Carla Besteman
4 jaar geleden

Robert ik zie dat je de 4 mei Herdenking al op het programma hebt staan. Mooi want de organisatie is in volle gang. Wil je de begintijd al veranderen, het is niet 19.30 Maar 19.00 uur. Met een vriendelijke groet, Carla Besteman

Robert Jong
5 jaar geleden

Infoavond collectief isoleren

In juli hebben een aantal dorpsbewoners, samen met Buurkracht en Groninger Energie Koepel, gesproken over hoe we als dorp kunnen verduurzamen. Besloten is dat we zullen beginnen met woningisolatie. Samen isoleren is makkelijker én voor iedereen voordeliger. Jullie zijn van harte uitgenodigd voor de infoavond over collectief isoleren op dinsdag 26 november om 20.00 in het Bolwerk.
Samen met een onafhankelijk adviseur hebben we offertes van leveranciers uit de regio vergeleken om tot een passend aanbod te komen. Op de burenbijeenkomst wordt het aanbod, keuzes en criteria toegelicht. De leveranciers zijn hierbij aanwezig, zullen vragen beantwoorden en je kunt meteen een offerte aanvragen.
Programma
• welkom
• presentatie over isolatie - door onafhankelijke adviseur GrEK
• vloerisolatie & glasisolatie - door MBD Noord
• overige vormen van isolatie (incl. vloer) - door BEVO Isolaties.
• vragen

Robert Jong
5 jaar geleden

Gemeente Westerkwartier roept leefbaarheidsprijs in het leven
30-10-2019
De gemeente Westerkwartier stelt een leefbaarheidsprijs in voor vrijwilligers die zich inzetten voor een duurzame samenleving. Er komt een jury- en een publieksprijs.

Verenigingen of individuen die zich bijzonder inzetten voor hun omgeving kunnen kans maken op de prijs. Nomineren kan vanaf april. De eerste uitreiking is in de zomer van 2020.

Prijzen
Er zijn twee verschillende prijzen. De juryprijs bestaat uit een oorkonde en een prijzenbedrag. De eerste prijs is €500,- de tweede €250,- en de derde €100,-. Daarnaast is er een publieksprijs. De tien genomineerden worden op social media bekendgemaakt. Via de website van de gemeente kunnen inwoners stemmen op hun favoriet. Op deze manier maken de genomineerden naast de juryprijs ook kans op €500,- (1e plaats) €250,- (2e plaats) of €100,- (3e plaats).

Summerproat
De leefbaarheidsprijzen worden jaarlijks uitreikt tijdens de ‘Summerproat’ bijeenkomsten, die een jaarlijkse traditie worden. De Summerproat is een informele bijeenkomst voor inwoners, verenigingen en andere geïnteresseerden samen met het bestuur en enkele ambtenaren van de gemeente Westerkwartier. Afgelopen juli werd de eerste bijeenkomst georganiseerd. Aanwezigen waren erg enthousiast over de setting. Nu is besloten om de Summerproat jaarlijks terug te laten komen als traditie in combinatie van de leefbaarheidsprijsuitreiking. De bijeenkomst vervangt de nieuwjaarsbijeenkomst.

Wim Wilts
5 jaar geleden

Zaterdag 16 november 2019 - 14.30-17.00 uur

Inschrijfmiddag GlasDraad Westerkwartier bij Koffie/Theehuis Tante Til in Enumatil.

Wim Wilts
5 jaar geleden

Schaifdokken: dokken zijn volgens Jan Blaauw bosjes stro onder de dakpannen om ze op hun plaats te houden.

Wim Wilts
5 jaar geleden

Informatie-avond Glasdraad Westerkwartier in Het Bolwerk, Dorpsstraat 20, te Enumatil
Belangstellenden voor een glasvezelverbinding in de "kleine kern" Enumatil zijn welkom. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee. Presentatie met vragenronde van 20.00 tot 21.00 uur. Na afloop iets drinken, wat napraten en eventueel aanmelden tot 21.30 uur.

Robert de Jong
5 jaar geleden

Bridgecursus voor beginners Westerkwartier najaar 2019:

In het najaar 2019 zal er bij voldoende belangstelling een bridgecursus voor beginners worden gegeven in aantal dorpen in het Westerkwartier.Tijd en locatie worden na overleg met deelnemers bepaald.

Bij veel spellen moet je "geluk hebben". Bij bridge is dat niet zo, daarom is bridge dan ook een denksport. Maar anders dan bij bv schaken zijn er bij het beoefenen van deze denksport veel meer contacten met andere spelers.

De cursus bestaat uit 10 – 12 lessen van elk 2,5 uur. Al snel kan men met ervaren bridgers spelen en via het internet aan wedstrijden mee doen.

De kosten voor de cursus bedragen slechts € 35 voor 10 lessen. Kleine groepen zijn ook mogelijk.
Informatie en opgave: Klaas Bruinsma (0594 505760 klaas.wassenaer1@zonnet.nl)

Dorpsbelangen Enumatil
5 jaar geleden

Oproep beheer Facebook-pagina Eben Haëzer/ afscheid molengids
Sinds 2013 heeft onze korenmolen Eben Haëzer een eigen Facebook pagina. Hier staan regelmatig nieuwtjes van de molen en vooral veel foto's van onze molen op. Soms kom je op een locatie waar ook een 'ouderwetse' molen staat, ook deze worden op de pagina geplaatst.

Sinds 2013 is Hanneke Steenbergen molengids voor onze molen en beheert zij de Facebook pagina. Zij gaat ons dorp verlaten en voor de liefde verhuizen naar Friesland. Hierdoor is er een vacature voor molengids. Om molengids te worden wordt er een cursus gevolgd van enkele weken, meer informatie over het worden van molengids vindt u via http://www.groningermolenhuis.nl/indexGMH.html .
Ook is er een vacature voor het beheer van de Facebook pagina van de molen. Voorlopig zijn Arjan en Heleen Velvis de beheerders van de pagina, zij kunnen wel ondersteuning gebruiken van iemand die het leuk vindt om filmpjes en foto's te plaatsen en mee te denken aan het reilen en zeilen in en om de molen. Is dit net wat voor u/jou, laat dan van u/jou horen.