Beste Dorpelingen,

Op 4 september 2021 willen we een Floralia houden op de speelweide.

De ouderen onder ons kennen dit misschien nog uit hun jeugd, maar voor vele is een Floralia een onbekend begrip.

Begin 1900 werden er in Nederland Floralia verenigingen opgericht om “het contact met de natuur en daarmee de beschaving van het gewone volk te stimuleren”. (…..)

Een nobel streven ,maar  in deze tijd niet meer van toepassing. Wij van de vereniging van Dorpsbelangen vinden het, in dit corona tijdperk, juist een leuke en geschikte activiteit voor in en om het huis.

Alle kinderen van Enumatil krijgen gratis zakjes met zaad van de zonnebloem, pompoen en Indische kers. Daarnaast krijgen ze een kuipplantje om op te kweken.

Verder kunt u per adres plantjes bestellen om op te kweken en uiteindelijk tentoon te stellen op 4 september. Een heuse wedstrijd dus! Wie heeft de mooiste fuchsia of siernetel van Enumatil? Waarom heeft mijn buurvrouw meer knoppen in de geranium? Wat doet zij anders dan ik? Waar staat de grootste zonnebloem van het dorp?

Alle plantjes worden van hetzelfde formaat aangeleverd. Het is aan jullie zelf om uit te zoeken hoe je de plantjes het beste kunt verzorgen voor het beste groeiresultaat.

Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. Alle plantjes kosten 2,- euro per stuk.

Omdat wij vinden dat IEDEREEN in het dorp mee moet kunnen doen aan deze wedstrijd moet het financiële aspect geen belemmering vormen. Schroom niet en meld dit.

Als de coronamaatregelen het toelaten organiseren wij op 4 september ook een taartenbakwedstrijd  “Heel Enumatil Bakt” en een bloemschikwedstrijd “Schikt het?”

Geef je op voor 15 april door hier onder te bestellen. U kunt betalen bij het afhalen.

De plantjes kunnen dan in het weekend van 30 april,1 en 2 mei bij Tante Til afgehaald worden.